Stapje Wijzer #1

In Stapje Wijzer beschrijf ik mijn ontwikkeling in het pionieren. Het is de brug tussen de podcasts, reisverhalen en projecten die ik beschrijf. Ik wil graag inspireren tot pionieren. En besef me daarbij heel goed dat het delen van mijn ervaringen van groot belang kunnen zijn voor jou, als lezer. Mijn valkuilen, momenten van euforie en de beren op de weg komen hier allemaal aan bod.

April doet wat het wil

Vanaf april is het reispioniers project in een stroomversnelling gekomen. De reden hiervoor ligt in het contact leggen en vervolgens de podcast opnemen met Tamar Valkenier. Een echte reispionier in hart en nieren en iemand waarvan ik eigenlijk geen interesse had verwacht voor een podcast op dit platform. Maar toch zei een stemmetje tegen mij, probeer het gewoon, stuur haar een berichtje.

Dit deed ik dan ook zonder al te veel verwachtingen. En in eerste instantie konden we ook niet tot een afspraak komen. Tamar zat als een echte Fulltime Avonturier betaamd in het buitenland en was niet snel van plan om naar Nederland toe te komen. Laat staan met een lege agenda. En op mijn beurt wilde ik geen gesprek over zoom heen want dat is het niet helemaal voor mij voelde ik.

Soms werkt het universum mee

Door een glitch in de matrix kwam er toch een tweede kans tot stand. Om nu te gaan zeggen dat het universum besloot een handje te helpen gaat misschien wat ver. En toch is dat precies wat er gebeurt is. Tamar kreeg door een foutje van haar website een paar weken later opnieuw mijn berichtje binnen. 

Ze was onverwachts naar Nederland gekomen om de 2e verjaardag van haar kameel Einstein te vieren en had de volgende ochtend nog een paar uurtjes over om de tijd te doden. Of natuurlijk om een podcast op te nemen. Om half 8 in de avond kreeg ik het bericht en binnen 12 uur zat ik met mijn ouders in hun camper op de weg naar Eindhoven.

Kans

Deze kans wilde ik niet laten lopen. Tamar heeft namelijk een prachtig boek geschreven en al meer dan 17.000 exemplaren in een jaar verkocht. Een groot succes. Want zoals ze in de podcast ook al verteld zat ze bij uitgave van het boek samen met haar vader uit te rekenen aan wie ze het wel niet kon slijten. Ongeveer200 exemplaren verkopen zou wel moeten lukken was het idee. Dat loopt toch even anders..

Om deze kans te benutten heb ik wel het een en ander moeten laten. Een flexibele houding aan moeten nemen en vastberadenheid tonen. Het was namelijk even schakelen om zonder voorbereiding 12 uur van tevoren een podcast te plannen. Ik zou de dag erop “gewoon” werken. Mijn camper bleek een lege accu te hebben en de camping die ik geboekt had bleek nog helemaal niet open te zijn.

Maar met een beetje inspanning wilde mijn ouders met hun camper wel een uitje maken. De werkdag kon afgezegd worden en voorbereiden voor een interview is relatief. Een goed gesprek komt in eerste instantie tot stand door oprechte interesse. Zo werd het een groot succes en heeft het geheel ervoor gezorgd dat het een en ander in een stroomversnelling is geraakt.

Nieuwe initiatieven

Zo heeft het een opfrisbeurt voor de website betekent en zijn er nieuwe ideeën ontstaan. “Stapje Wijzer” als leidraad van mijn pioniersreizen is daar één van en ook is er een Reispioniers Instagram ontstaan voor meer zichtbaarheid. En een hoop vernieuwde energie. Zo zie je wat een beetje lef hebben in je leven je kan brengen!

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts